»ΧΑΟΣ» …. Μόνο έτσι περιγράφονται οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με σημαντική διαφορά όχι μόνο στην Α’ και τη Β’ Αθήνας, αλλά και στην Α’ και τη Β’ Θεσσαλονίκης, στήν Α’ και τη Β’ Πειραιά, στην Αχαία στήν Κρήτη και σε πάρα πολλές εκλογικές περιφέρειες!

Διψήφιες διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. καταγράφει η Opinion Poll σε δημοσκόπηση που έκανε για λογαριασμό του star.gr όσον αφορά την πρόθεση ψήφου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά με τη μέθοδο C.A.T.I από τις 16 έως τις 19 Ιανουαρίου 2015 στις περιφέρειες Α΄ και Β΄Αθήνας, Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης και σε δείγμα 800 – 1.000 ατόμων ανά περιφέρεια, άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών.

Στα γενικά συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με σημαντική διαφορά όχι μόνο στην Α’ και τη Β’ Αθήνας, αλλά και στην Α’ και τη  Β’ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, το κύριο μειονέκτημα  για τη Νέα Δημοκρατία, είναι ότι οι ψηφοφόροι δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα που στέλνει η Συγγρού, ενώ όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ το μήνυμα που λαμβάνουν οι ψηφοφόροι είναι η αλλαγή.

Το Ποτάμι δεν δείχνει κάτι μεγάλο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά παρουσιάζει αυξητική τάση στις παραμετροποιήσεις της Opinion Poll και δείχνει ότι μπορεί να αυξήσει σίγουρα τα ποσοστά του, λαμβάνοντας άκρως ικανοποιητικό κομμάτι των αναποφάσιστων.

Το ΚΚΕ αντέχει λόγω κυρίως των πιστών του ψηφοφόρων. Η Χρυσή Αυγή δεν δείχνει τη δυναμική που διέθετε σε παλιότερες εκλογικές αναμετρήσεις. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο είναι το ποσοστό των «Αναποφάσιστων» και στις τέσσερις μεγάλες περιφέρειες της χώρας.

Α’ ΑΘΗΝΑΣ

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι της Ν.Δ. στην Α’ Αθήνας, ενώ σύμφωνα με τις παραμετροποιήσεις και με δεδομένο ότι δεν θα συμβεί κάποιο γεγονός που θα αλλάξει δραματικά την υπάρχουσα κατάσταση, η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων ενδέχεται να ανοίξει κι άλλο.

Α Αθηνας 21-ΙΑΝ-15

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου για την Α’ Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 33,12%, η Ν.Δ. δεύτερη με 25,5% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 4,08%, το ΠΑΣΟΚ με 3,80%, η Χρυσή Αυγή με 3,66%, το ΠΟΤΑΜΙ με 3,29%, οι ΑΝΕΛ με 2,49%, η ΔΗΜΑΡ με 1,36% και το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. με 0,23%.

«Δεν απαντώ» δηλώνει το 4,08%, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 0,09%, Λευκό-Άκυρο είναι το 0,11%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Α’ Αθήνας αγγίζει το 18,5%.
Β’ ΑΘΗΝΑΣ
Στη Β’ Αθήνας η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. μεγαλώνει, αγγίζοντας τις 14 μονάδες
Β ΑΘΗΝΑΣ  21-ΙΑΝ -15
   Αναλυτικότερα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για τη Β’ Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 33,18%, η Ν.Δ δεύτερη με 19,37% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 3,11 %, η Χρυσή Αυγή με 2,86%, οι ΑΝΕΛ με 2,74%, το ΠΑΣΟΚ με 2,66%, το ΠΟΤΑΜΙ ΜΕ 2,16%, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. με 1,30%, ο ΛΑΟΣ με 1,23% «Δεν απαντώ» δηλώνει το 9,76%, «Άλλο κόμμα» το 0,52%, Λευκό- Άκυρο είναι το 0, 82%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στη Β’ Αθήνας αγγίζει το 20,29%.

Α’ Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα της Opinion Poll, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 15 μονάδων έναντι της Ν.Δ. στην Α’ Θεσσαλονίκης, το ΠΑΣΟΚ παίρνει ένα «γλυκό» ποσοστό σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες, ενώ σύμφωνα με τις σταθμίσεις παρατηρείται ότι η Συγγρού έχει μεγάλες απώλειες. Το παράδοξο στην Α΄Θεσσαλονίκης είναι πως μερίδα ψηφοφόρων εμφανίζεται να ψηφίζει ένα κόμμα (Δημιουργία Ξανά), το οποίο έχει ανακοινώσει ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές, λόγω οικονομικής στενότητας

Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21-ΙΑΝ-15

Πιο αναλυτικά, στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε αύριο εκλογές, το 35,31% των ερωτηθέντων της Α’ Θεσσαλονίκης απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 20,19% απάντησε Ν.Δ. Ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 6,11%, οι ΑΝΕΛ με 5,83%, το ΠΑΣΟΚ με 4,71%, το ΚΚΕ με 4,49% , το ΠΟΤΑΜΙ με 2,43%, ο ΛΑΟΣ με 0,82%, η Δημιουργία Ξανά με 0,76%, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. με 0,60% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 0,52%

«Δεν απαντώ» δηλώνει το 1,24%, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 3,69 %, Λευκό-Άκυρο είναι το 0, 92%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Α’ Θεσσαλονίκης αγγίζει το 12,40%.

Β΄ Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα της Opinion Poll και στη Β΄ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι της Ν.Δ.που φτάνει τις 11 μονάδες. Αν και οι απώλειες για το γαλάζιο στρατόπεδο, είναι μικρότερες από άλλες περιφέρειες, ωστόσο φαίνεται πως ένα  «κάστρο» της Ν.Δ δεν αντέχει. Επίσης αυξημένα εμφανίζονται τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να φέρνει ποσοστά ίδια με του κινήματος του Γ. Παπανδρέου.

Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 21-ΙΑΝ-15

Αναλυτικότερα, στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε αύριο εκλογές, το 34,17% των ερωτηθέντων της Β’ Θεσσαλονίκης απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 23,93% απάντησε Ν.Δ. Ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 6,95%, οι ΑΝΕΛ με 5,80%, το ΠΟΤΑΜΙ με 3,25%,  το ΚΚΕ με 2,86 %, ο ΛΑΟΣ με 1,95 %, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. και το ΠΑΣΟΚ ισοψηφούν με 0,72%.

«Δεν απαντώ» δηλώνει το 0,55%, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 1,16 %, Λευκό-‘Άκυρο είναι το 0, 22%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Β’ Θεσσαλονίκης αγγίζει το 17,73%.

Στόν Πειραιά οι διαφορές μετριούνται επίσης σε διψήφια ποσοστά, με ένα τεράστιο άνοιγμα ψαλίδας ειδικότερα στήν Β’ Πειραιά.

Τα νέα έρχονται απο όλη την επικράτεια, όπου σε πάρα πολλές εκλογικές περιφέρειες καταγράφεται πιά διψήφιο ποσοστό στην  διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ απο την ΝΔ σε πολλές δημοσκοπήσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις των επαρχιών σε Δυτική Ελλάδα, Κρήτη και αλλού, το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι μικρότερο της διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ.

komotini omilia

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s