Ιστορική η νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα, τίποτε δεν θα είναι το ίδιο από σήμερα

Αθήνα Δευτέρα 26/5/2014
«Ο σεβασμός στη Δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στο λαό το συντομότερο δυνατό. Αυτό είναι το μήνυμα της κάλπης».

change620-thumb-large

«Το σημερινό (χθεσινό) αποτέλεσμα διέλυσε κάθε πρόσχημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Και ας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο κ. Σαμαράς. Αν σήμερα είχαμε εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες και η ΝΔ 69», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την ιστορική νίκη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ευρωεκλογές.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξη Τσίπρα:
«Αύριο όλη η Ευρώπη θα μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη σήμερα οι λαοί της Ευρώπης πανηγυρίζουν για την ήττα των μνημονίων, στον τόπο που η ευρωπαϊκή ηγεσία επέλεξε ως πειραματόζωο».
alexis_tsipras_-_dilosi_-_koymoyndoyroy_-_ekloges_2014
«Χαιρετίζουμε αυτό το μεγάλο βήμα σημαντικού μέρους των πολιτών, που αψήφισε την τρομοκρατία και τις επεμβάσεις. Η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια αποφασιστική νίκη του λαού μας στην πορεία για την χειραφέτησή του. Ο λαός μας έδωσε εντολή να ανταποκριθούμε στο αίτημα των καιρών για τη συγκρότηση μιας πλατιάς συμμαχίας, που όχι μόνο θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές, αλλά θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη πλειοψηφία».
Το σημερινό αποτέλεσμα διέλυσε κάθε πρόσχημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Και ας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο κ. Σαμαράς. Αν σήμερα είχαμε εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες και η ΝΔ 69. Με τι ηθική νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί το χρέος και θα έρθει να επιβάλλει νέα μέτρα ο κ. Σαμαράς».

Μεγάλη η νίκη και στην Αττική, περιφερειάρχης η Ρένα Δούρου, ο Γαβιήλ Σακελλαρίδης άγγιξε το θαύμα στήν μάχη γιά την δημαρχία της Αθήνας.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΕΡΙ ΨΗΛΑ ΔΟΥΡΟΥ 1

 

 

 

 

 

 

           

 

Ρένα Δούρου μετά τη νίκη: Αύριο ξεκινά ένας πόλεμος με τα συμφέροντα!

»Η μάχη που κερδήθηκε είναι μόνο η αρχή, αύριο ξεκινά ένας πόλεμος με τα συμφέροντα», τόνισε η Ρένα Δούρου, σε δηλώσεις της από το εκλογικό της κέντρο
Με ενσωματωμένο το 98,83%, η Ρένα Δούρου λαμβάνει 50,84%                               και ο Γιάννης Σγουρός 49,16%
Κάτω από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του συγκεντρωμένου κόσμου, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι «δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα με ήθος, κόντρα στις προβλέψεις και τα συμφέροντα». Όπως είπε, «εμείς δίνουμε τα εχέγγυα ότι στην περιφέρεια Αττικής δεν θα υπάρχουν δήμαρχοι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας ούτε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας».

«Πρώτη φορά Αριστερά, σε όλη την Ελλάδα να ακουστεί ξανά», το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαια αφού «κλείδωσε» η νίκη της Δύναμης Ζωής στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Ολόκληρη η δήλωση της Ρένας Δούρου:

Ρένα Δούρου: «Από αύριο ξεκινάει ένας πόλεμος με τα συμφέροντα»
«Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα. Δώσατε έναν σπουδαίο αγώνα. Και η πλειονότητα των συμπολιτών μας το κατανόησε.
Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα με ήθος. Διαφορετικά. Κόντρα στις προβλέψεις και στα συμφέροντα. Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα, με ήθος. Και ξέρουμε οτι η μάχη που απόψε κερδήθηκε είναι μονάχα η αρχή. Γιατί αύριο ξεκινάει ένας πόλεμος με τα συμφέροντα. Ξεκινά ένας πόλεμος να αλλάξουμε τις ζωές μας. Να τις αλλάξουμε στην Περιφέρεια Αττικής, να τις αλλάξουμε σε όλη τη χώρα.
Με τον ίδιο τρόπο όμως, τον ίδιο ακριβώς, θα πορευτούμε για τα επόμενα πέντε χρόνια. Γιατί εμείς, με τους πολίτες, για τους πολίτες, από τους πολίτες, δίνουμε τα εχέγγυα ότι στη μείζονα περιφέρεια της πατρίδας μας δεν θα υπάρχουν δήμαρχοι α΄και β΄κατηγορίας. Δεν θα υπάρχουν πολίτες α΄και β΄κατηγορίας.
Θα πορευτούμε όλοι μαζί.
Έτσι θα διακυβερνήσουμε τη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας.
Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο «Ευχαριστώ». Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλες εκείνες και σε όλους εκείνους που δούλεψαν αυτούς τους τεσσερισήμισι μήνες χωρίς κανενός είδους ιδιοτέλεια, όπως θέλουμε να φτιάξουμε την Ελλάδα: με αλληλεγγύη, με αξιοπρέπεια, με ανθρωπιά. Και είναι το καλύτερο εχέγγυο ότι έτσι θα κυβερνήσουμε την περιφέρεια, έτσι θα κυβερνήσουμε την Αττική.
Αύριο ξημερώνει μια σπουδαία μέρα. Μιά μέρα που την κάνατε όλοι εσείς, όλους τους προηγούμενους μήνες, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μιά μέρα που, όπως ξέρει η Αριστερά και όπως επιτάσσει η Δημοκρατία, θα είναι για όλους και για όλες.
Καλή συνέχεια στο μεγάλο αγώνα που έχουμε».

Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, με πάνω από 3,8%

Δούρου νίκη ομιλία
Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη η σημερινή, αφού για πρώτη φορά η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζει τις ευρωεκλογές. Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και η πτώση των ποσοστών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί την απονομιμοποίηση της πολιτικής της λιτότητας, την απονομιμοποίηση της τρόικας, την απονομιμοποίηση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, στο 97% των εκλογικών τμημάτων της Επικράτειας, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείτο με 3,9% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα, να είναι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, ενώ έπονται η Ελιά, το ποτάμι, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ, ο ΛΑΟΣ, οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες και η ΔΗΜΑΡ.

Παρατίθενται τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, με ενσωματωμένο το 97,43% των ψήφων:
ΣΥΡΙΖΑ: 26,57%
Νέα Δημοκρατία: 22,75%
Χρυσή Αυγή: 9,37%
Ελιά: 8,03%
Το Ποτάμι: 6,61%
ΚΚΕ: 6,07%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,46%
Δημοκρατική Αριστερά: 1,21%
ΛΑΟΣ: 2,69%
Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες: 1,46%
Η κατανομή των εδρών:
Η κατανομή των εδρών, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, έχει ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 6
Νέα Δημοκρατία: 5
Χρυσή Αυγή: 3
Ελιά: 2
Το Ποτάμι: 2
ΚΚΕ: 2
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 1

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας

Στον απόηχο των χθεσινών του δηλώσεων ότι «ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη μία το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:
«Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, το συντομότερο δυνατό, για να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο».
«Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς το θέμα του χρέους με αυτά τα ποσοστά; Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα έρθει να επιβάλλει νέα σκληρά μέτρα, το νέο μνημόνιο που έχει ήδη αποφασίσει και έχει κρατήσει κλειστό στο συρτάρι του;» διερωτήθηκε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s