ΣΥΡΙΖΑ: Είναι η στιγμή των ρήξεων και της ανατροπής

423002_285442454909833_1675685265_nΜε αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα στο σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σημειώνεται, μεταξύ άλλων ότι:«Πλέον, η επιβίωση της κοινωνίας καθιστά ανυπέρβλητη ανάγκη τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής έξω από τα μνημόνια της εξαθλίωσης, από μια κυβέρνηση λαϊκής ενότητας και κοινωνικής σωτηρίας που θα στηρίξει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα αναδιανομής του πλούτου, στήριξης της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, δημόσιου ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Αναλυτικά το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει εξής:

«Τη στιγμή που έχει πλήρως αναδειχτεί το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής απέναντι στην τρόικα, η κυβέρνηση παραμένει όμηρη των μνημονιακών της δεσμεύσεων, ανήμπορη και άβουλη να διεκδικήσει το παραμικρό. Παγιδευμένη σε μια εγκληματική πολιτική λιτότητας, ανεργίας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, κάθε μέρα γίνεται πιο αδύναμη να διαχειριστεί την κατάρρευση και την αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος σε όλα τα επίπεδα.

Το χρέος δεν μειώνεται, τα νοικοκυριά συνεχώς φτωχαίνουν, η οικονομία καταρρέει. Ακόμα και οι επικοινωνιακές νότες αισιοδοξίας περί ανάπτυξης και επενδύσεων έδειξαν πολύ γρήγορα τα όριά τους. Τώρα το μόνο που υπάρχει στον ορίζοντα είναι περισσότερες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Μέχρι πότε, όμως, θα συνεχίζει η χώρα μια πορεία στο ίδιο τούνελ της καταστροφής; Μέχρι πότε ο ελληνικός λαός θα παρακολουθεί το σίριαλ των συζητήσεων της κυβέρνησης με την τρόικα που καταλήγει πάντα σε νέα, πιο εξοντωτικά μέτρα; Μέχρι πότε η κυβέρνηση θα επαναλαμβάνει τους ίδιους εκβιασμούς περί μνημονιακού μονόδρομου;

Είναι η στιγμή των ρήξεων και της ανατροπής. Πλέον, η επιβίωση της κοινωνίας καθιστά ανυπέρβλητη ανάγκη τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής έξω από τα μνημόνια της εξαθλίωσης, από μια κυβέρνηση λαϊκής ενότητας και κοινωνικής σωτηρίας που θα στηρίξει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα αναδιανομής του πλούτου, στήριξης της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, δημόσιου ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s