ΣΥΡΙΖΑ: το κόμμα που βρίσκεται πιο κοντά στον λαό

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα για την σημερινή πολιτική συγκυρία από την έρευνα της Metron Analysis που παρουσιάζει το Tvxs:             423002_285442454909833_1675685265_nαπό τη στάση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων στο ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων και τα φαινόμενα πολιτικής βίας έως τα ταξίδια Τσίπρα και το ποιo κόμμα βρίσκεται πιο κοντά στον λαό, στις απαντήσεις καταγράφονται απόψεις της ελληνικής κοινωνίας που δύσκολα συναντώνται στις δημοσκοπήσεις που βασικά εξετάζουν την πρόθεση ψήφου.

δημοσκοπιση TVXS 1Στην ερώτηση για το ποιο κόμμα οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι βρίσκεται πιο κοντά στον λαό (ο βασικός πίνακας στην κορυφή που συνοδεύει το άρθρο) ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση   ( με 22%), ενώ στην δεύτερη θέση αλλά σε μεγάλη απόσταση βρίσκεται η ΝΔ, με την Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση και το ΚΚΕ στην τέταρτη.                            Το ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται κυριολεκτικά(2%) αλλά τα αποτελέσματα στην ερώτηση δεν αφήνουν περιθώρια πανηγυρισμών για κανένα κόμμα: το 29% πιστεύει ότι κανένα κόμμα δεν βρίσκεται κοντά στον ελληνικό λαό.

δημοσκοπιση TVXS2Καθώς συζητείται ήδη το ενδεχόμενο λήψης και συμπληρωματικών μέτρων, από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα της έρευνας είναι η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας (93%) είναι ότι η κοινωνία δεν αντέχει όλα μέτρα. Η συμφωνία είναι διακομματική και ξεπερνάει το 90% για τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων. Μικρή εξαίρεση αποτελούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, από τους οποίους το 11% πιστεύει ότι υπάρχει περιθώριο και για άλλα μέτρα.

 

δημοσκοπιση TVXS3Κοινή, σχεδόν διακομματική, είναι η αντίληψη και για τα πρόσφατα φαινόμενα πολιτικής βίας, για τα οποία καλούνται να εκφράσουν την γνώμη τους οι ερωτηθέντες.     Το 44% τα θεωρεί καταδικαστέα, με τους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ να καταλαμβάνουν εδώ την πρώτη θέση(57%). Το 41% πιστεύει επίσης ότι βλάπτουν την Ελλάδα. Οι σημαντικές διαφοροποιήσεις ξεκινούν από την άποψη αν αυτά τα φαινόμενα βίας είναι δικαιολογημένα, στο οποίο θετική απάντηση δίνουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής(30%) αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ(23%). Ενα σημαντικό μέρος των τελευταίων πιστεύουν όμως , όπως άλλωστε και ένα αντίστοιχο ποσοστό ψηφοφόρων του ΚΚΕ, ότι βλάπτουν τους κοινωνικούς αγώνες.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση απέναντι στα πρόσφατα ταξίδια του Αλ. Τσίπρα, τα οποία επικροτούνται από ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (65%), με εξαίρεση τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής που δεν θεωρούν την δραστηριότητα θετική για την χώρα. Τα ταξίδια επικροτούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τους υποστηρικτές της ΔΗΜΑΡ να τα θεωρούν θετικά (84%) περισσότερο και από αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ (79%).

δημοσκοπιση TVXS4

 

 

 

 

 

Πηγή: tvxs

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s