Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ποιοί εκλέγονται

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ 2012

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η Εφορευτική Επιτροπή συγκροτήθηκε σε σώμα την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012 και εξέλεξε Πρόεδρο τον σ. Νικολάτο Χρήστο. Παρέλαβε από την Επιτροπή Νομιμοποίησης τις καταστάσεις των αντιπροσώπων της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, όπου ήταν καταγεγραμμένοι 3308 αντιπρόσωποι. Παρέλαβε, επίσης, από το Προεδρείο της Συνδιάσκεψης, το ποσοστό για την ποσόστωση γυναικών στο όργανο, το οποίο είναι 35%.

Με την ανακοίνωση της αποδοχής υποψηφιοτήτων από την Εφορευτική Επιτροπή, κατατέθηκαν οι προτάσεις.

Ολες οι προτάσεις έγιναν δεκτές από την Εφορευτική Επιτροπή. Μετά την κλήρωση, η σειρά των λιστών στο ψηφοδέλτιο διαμορφώθηκε ως εξής:

  1. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
  2. ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Η αναλυτική σύνθεση των ψηφοδελτίων φαίνεται στο επισυναπτόμενο ψηφοδέλτιο.

Η Εφορευτική Επιτροπή της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων στις 07.00 π.μ. της 3 ης Δεκεμβρίου 2012, ανακοινώνει τα ακόλουθα αποτελέσματα:

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

Από την ψηφοφορία, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Γραμμένοι 3308
Ψήφισαν 2897 87,58
Εγκυρα 2879 99,38
Ακυρα 9 0,31
Λευκά 9 0,31

ΕΛΑΒΑΝ:

Ονομα λίστας Ψήφοι % Μέλη στην ΚΠΕ εκ των οποίων γυναίκες:
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 695 25,71 58 20
ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 2008 74,29 168 59

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΞΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟ: https://syrizapaianiaglykanera.wordpress.com

πηγη:

Πρώτος, με 2.096 ψήφους, αναδείχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Από τα επίσημα αποτελέσματα προκύπτει ότι το Αριστερό Ρεύμα, που κατέβηκε με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, έλαβε ποσοστό 25,71%.

Σε μια συμβολική κίνηση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι δεν θα αποδεχθεί το διορισμό του στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά θα διεκδικήσει την ψήφο των αντιπροσώπων. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς τις συνιστώσες, λέγοντας «ναι» στην πολυφωνία, «όχι» στη Βαβυλωνία: «Ο νέος ενιαίος φορέας θα είναι πλουραλιστικός, αλλά ενιαίος. Δεν θα είναι πολλά κόμματα στη συσκευασία του ενός» τόνισε.

    Το Αριστερό Ρεύμα ζήτησε να διεξαχθεί η ψηφοφορία με ξεχωριστά ψηφοδέλτια και τελικά οι σύνεδροι ψήφισαν από δύο λίστες, αλλά σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, δηλαδή είχαν το δικαίωμα να βάζουν σταυρό και στις δύο λίστες.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα σε σύνολο 2.897 συνέδρων που ψήφισαν (2.879 έγκυρα, 9 άκυρα, 9 λευκά) το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (της πλειοψηφίας) έλαβε 2.008 ψήφους ή 74,29% και η Αριστερή Πλατφόρμα (Αριστερό Ρεύμα) 695 ψήφους ή 25,71%. Βάσει της ψηφοφορίας, συμπληρώνονται οι 226 έδρες για την Κεντρική Επιτροπή, ενώ οι υπόλοιπες 75 έδρες (301 συνολικά) θα υποδειχθούν από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κεντρική Επιτροπή θα καθοδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ έως το ιδρυτικό Συνέδριο της άνοιξης. Την Κυριακή υπερψηφίστηκε από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη η Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s