Η Οργάνωση Λαικής Ενημέρωσης και Κινημάτων συμπαρατάσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και καταθέτει τη συμβολή της στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που αρχίζει σήμερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Όλο το κείμενο της σύμβολής.Tόσο τα Λαικά Κινήματα όσο και τα εναλλακτικά – μη συμβατικά Μέσα Λαικής Ενημέρωσης αποτελούν αναμφισβήτητα τους σύγχρονους πυλώνες..

11769_1

Αθήνα 30 Νοέμβρη 2012

Ο τόπος μας  διανύει την πιο  κρίσιμη  καμπή  της  ιστορίας του μετά τον εμφύλιο.Η διαπλοκή του πολιτικού προσωπικού με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, το καθεστώς της μίζας σε όλους σχεδόν τους τομείς των κρατικών προμηθειών,τα μεγάλα πολιτικοιοκονομικά σκάνδαλα,η προκλητική χρησιμοποίηση των δυνάμεων καταστολής κατά της βούλησης των πολιτών, η προστασία των κάθε είδους καρτέλ που απομυζούν οικονομικά τον λαό και συντηρούν όχι απλά την ενδημική φτώχεια αλλά τη φτωχοποίηση όλο και περισσότερων ομάδων του πληθυσμού, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους απαξίωσης του πολιτικο-οικονομικού συστήματος στις συνειδήσεις μας.

Σε θεσμικό επίπεδο,μεταξύ πολλών άλλων,το παρόν κοινοβουλευτικό σύστημα δεν εκφράζει γνήσια τη βούληση των πολιτών καθώς ρυθμίζεται από μεταβαλόμενους εκλογικούς νόμους, που νοθεύουν την αρχή της ισότητας της ψήφου των πολιτών (κάθε πολίτης και μία ισοδύναμη πολιτικά ψήφος).Αφ ετέρου ο τρόπος χρηματοδότησης των κομμάτων και των πολιτικών από το δημόσιο ταμείο η από επιχειρηματικούς κύκλους δεν διασφαλίζει παρά τη διαιώνιση συνθηκών διαφθοράς και διαπλοκής.

Εμείς που πορευτήκαμε μαζί τα τελευταία χρόνια,

-στις γειτονιές της αγωνίας και πλέον της βουβής φτώχειας,

-στις πλατείες του αγώνα,των συγκρούσεων και της ελπίδας,

-στους δρόμους της οργής και της διεκδίκησης του αυτονόητου,

-στις καταλήψεις της ελευθερίας,της απόγνωσης και της δύναμης,

-στις συνελεύσεις της αμφισβήτησης,της ζύμωσης και της προσδοκίας,

θεωρούμε ότι μέσα στο σημερινό πολιτικό,κοινωνικό και οικονομικό περίγραμμα,η απογοήτευση,ο θυμός και η επιθυμία για ριζική ανατροπή,είναι οι έννοιες που αποδίδουν την άποψη της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και σε μέρος της αντιπολίτευσης,στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στα συνδικάτα και λοιπούς πυλώνες του πολιτικού συστήματος.

Με βάση τις αναφερόμενες εμπειρίες των τελευταίων δεκαετιών, εκφραστήκαμε τα τελευταία χρόνια σαν πολίτες δυναμικά μέσα απο Λαικές Συνελεύσεις,πρωτοβουλίες βάσης,δημιουργήσαμε και λειτουργήσαμε κινήματα θεματικού και ευρύτερου πολιτικού αντιστασιακού περιεχομένου και τείνουμε να εκφράζουμε τη βούλησή μας σε κάθε επίπεδο μέσα από συνελευσιακές δημοκρατικές διαδικασίες.

Το γεγονός του ελέγχου των ΜΜΕ απο ισχυρούς επιχειρηματικούς Ομίλους και η καταχρηστική λειτουργία τους σαν φερεφώνων των συμφερόντων της άρχουσας οικονομικής ελίτ, μας οδήγησε την ίδια περίοδο στη δημιουργία εναλλακτικών λαικών μέσων ενημέρωσης κυρίως μέσα απο το διαδίκτυο.Τα μέσα αυτά ενημέρωσης τα οποία λειτουργούμε, ασκούν τη δημοσιογραφία των πολιτών και παρέχουν ελεύθερη πληροφόρηση στην κοινωνία χωρίς μεσάζοντες και λογοκρισίες κανενός τύπου.Τα αδέσμευτα αυτά κοινωνικά κύτταρα,βασισμένα στη χρήση της προηγμένης τεχνολογίας της πληροφορικής ήλθαν για να μείνουν,να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν στην υπηρεσία των λαικών αγώνων,αφού συνδέουν καθημερινά τα διάφορα τμήματα του λαικού κινήματος μεταξύ τους και καλλιεργούν σε μόνιμη πλέον βάση την συνοργάνωση και αλληλοπληροφόρηση με τα μεγάλα πολιτικά κινήματα βάσης του εξωτερικού.
Έτσι τόσο τα Λαικά Κινήματα όσο και τα εναλλακτικά -μη συμβατικά Μέσα Λαικής Ενημέρωσης αποτελούν αναμφισβήτητα τους σύγχρονους πυλώνες του ευρύτερου λαικού κινήματος στην Ελλάδα.

Είναι φανερό ότι η απάντηση στην ανείπωτη βαρβαρότητα ενάντια στις ζωές μας θα δοθεί στους δρόμους. Εκεί, μετά απο συστηματική οργάνωση στέρεων δομών θα γίνει η μεγάλη αναμέτρηση με τις δυνάμεις που σχεδιάζουν την ολοκληρωτική υποδούλωση της χώρας μας και τον πλήρη εξανδραποδισμό του λαού μας και εκεί θα κριθεί αν η Ελλάδα θα παραμείνει χώρα ελεύθερη ανεξάρτητη και δημοκρατική η αν θα μεταβληθεί σε προτεκτοράτο.

Όμως αυτοί που προσβλέπουν σε μια τέτοια λυτρωτική σύγκρουση και που τη θέλουν,αποδείχτηκε στην πράξη ότι δεν μπορούν να την οργανώσουν και αυτοί που μπορούν (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) δεν δείχνουν έτοιμοι να το κάνουν ή δεν θέλουν.

Με βάση την υπάρχουσα εμπειρία των τελευταίων 3 χρόνων φαίνεται ότι στην πράξη το βάρος της οργάνωσης και της μαζικής έκφρασης της λαικής δυναμικής τόσο στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής πολιτικής όσο και στο επίπεδο της καθημερινής λαικής πάλης μετατίθεται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Η αλλαγή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών αναγκαία προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας πρέπει να είναι δική του ευθύνη και προτεραιότητα.

Σε αυτή την διαδικασία οργάνωσης και πολιτικής έκφρασης της βούλησης των πολιτών σε αγωνιστικό,επικοινωνιακό και κοινοβουλευτικό επίπεδο απο τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπαρατασόμαστε σαν Οργάνωση Λαικής Ενημέρωσης και Κινημάτων.

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

420504_10151043931491671_2079020946_nΕμείς όλοι που προερχόμαστε απο τα κινήματα Βάσης,θέλουμε να συνεχίσουμε να εκφραζουμε τους ανεκπροσώπητους και να υπερασπιζόμαστε όλοι μαζί τους ανυπεράσπιστους όπως και τους άνεργους, τους φτωχοποιημένους αλλά αξιοπρεπείς πολίτες, τους εργαζόμενους που πλήττονται και τους εν γένει αδύνατους μέσα στα πλαίσια του βάρβαρου συστήματος. Μέρος όλων όσοι υφίστανται τους καταπιεστικούς μηχανισμούς του καθεστώτος.Είμαστε στην πλευρά των μη προνομιούχων.

Η φωνή εκείνων που δεν έχουν φωνή. Διεκδικούμε δυναμικά θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης, βιώσιμης ανάπτυξης όλων των πολιτών και όχι αποκλειστικά μιας μικρής ομάδας που αποτελεί τη λεγόμενη οικονομική ελίτ.

Διεκδικούμε Αλλαγή του μοντέλου της ζωής μας.

-Ανάπτυξη όχι για τους λίγους αλλα για κάθε πολίτη ξεχωριστά και για όλους μαζί στα πλαίσια νέων θεσμών αυτοοργάνωσης στις επιχειρήσεις μικρομεσαίες και μεγάλες,στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, σε κάθε οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας

.Μία ανάπτυξη όλων των πολιτών η οποία θα λύσει μόνιμα το πρόβλημα της ανεργίας που έφτιαξε ο υπαρκτός καπιταλισμός ,αφού η ανεργία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φύσης του.

-Πιστεύουμε σε μιαν Ελλάδα, όπου η παραπάνω πραγματική ανάπτυξη θα διαχέει πόρους ζωής και ευκαιρίες σε όλους.

-Διεκδικούμε μια ζωή όπου κανένας δεν θα στερείται βασικά αγαθά επιβίωσης όπως το νερό, η ηλεκτρική ενέργεια,τα φάρμακα, η στέγη και η διατροφή.

-Θέλουμε το ταχύτερο η ανεργία και τα φαινόμενα των άστεγων και των πεινασμένων συνανθρώπων μας να αποτελούν θλιβερή ανάμνηση.

-Μέσα απο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χωρας που θα δώσει εργασία στα εκατομμύρια των ανέργων και την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης στέγης για τη στέγαση όλων όσων τη στερούνται.

-Έχουμε, ένα όνειρο για όλους, για όλους εμάς που αποτελούμε την κοινωνία.

-Δεν δεχόμασε διοίκηση της χώρας,που εκλιπαρεί κοινοτικούς πόρους και κονδύλια για να πλουτίζουν οι κρατικοδίαιτοι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι εργολάβοι αλλά και για να καλύπτει τις «μαύρες τρύπες» της «δημιουργικής λογιστικής» της.

-Δεν νομιμοποιούμε την παρακμή , δεν νομιμοποιούμε τη σύγχρονη βαρβαρότητα της ολιγαρχίας και την αυθαιρεσία της όποιας αυταρχικής πολιτικής ηγεμονίας.

ΣΥΡΙΖΑ , Ο ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

-Με βάση τις παραπάνω κοινωνικές ανάγκες ο νέος ΣΥΡΙΖΑ πρέπει κατά την άποψή μας να μετεξελιχθεί σε έναν πολιτικό οργανισμό ο οποίος θα χαρακτηρίζεται από πολιτική αλλά σύγχρονα και ιδεολογική ενότητα, έχοντας ξεκάθαρα οριοθετήσει την ταξική του θέση.

Ένας σύγχρονος πολιτικός οργανισμός που η λειτουργία του δεν θα έχει καμμία σχέση με τα γνωστά κόμματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και βέβαια με τα αρχηγικά κόμματα που γνωρίσαμε στην Ελλάδα. Ένας πολιτικός φορέας που το κέντρο λήψης των πολιτικών του αποφάσεων δεν θα είναι η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, όπως στα αστικοδημοκρατικά κόμματα, αλλά οι συνελευσιακές αποφάσεις όλων των μελών που είναι μέρος της κοινωνίας και εκφράζουν τα βιωματά τους μέσα σε αυτήν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα απο τις δημοκρατικές διαδικασίες που ξεκινούν σήμερα, πρωτόγνωρες για την Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο θα πρέπει να διαμορφωθεί έτσι ούτως ώστε να αποτελεί έναν πολιτικό οργανισμό με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

-Με πο­λι­τι­κές τά­σεις και ι­δε­ο­λο­γι­κά ρεύ­μα­τα.

-Με πραγ­μα­τι­κά μέ­λη -και ό­χι «ο­πα­δούς» και ψη­φο­φό­ρους- που θα συμ­με­τέ­χουν ε­νερ­γά στις ορ­γα­νώ­σεις του, ώ­στε να ε­ξα­σφα­λί­ζε­ται η ζω­ντα­νή ε­σω­τε­ρι­κή λει­τουρ­γία, η συλ­λο­γι­κό­τη­τα, η ε­ξω­στρε­φής δρά­ση και η κοι­νω­νι­κή όσμωση.

-Με συλ­λο­γι­κά όρ­γα­να, σε ό­λα τα ε­πί­πε­δα, α­πό τη «βά­ση» ως την «κο­ρυ­φή», λει­τουρ­γι­κά και πραγ­μα­τι­κά α­πο­φα­σι­στι­κά και ό­χι «συμ­βου­λευ­τι­κού» χα­ρα­κτή­ρα.

-Με ε­φαρ­μο­γή της α­να­κλη­τό­τη­τας και του πε­ριο­ρι­σμέ­νου α­ριθ­μού θη­τειών σε όλα τα όργανα και θεσμούς

-Με ε­νιαία έκ­φρα­ση των πο­λι­τι­κών του α­πό­ψεων α­πό τα στε­λέ­χη που τον εκ­προ­σω­πούν και εκ­φω­νούν τις θέ­σεις του, αλ­λά και με πλή­ρη ε­λευ­θε­ρία δια­τύ­πω­σης, δια­κί­νη­σης και ζύ­μω­σης ό­λων των δια­φο­ρε­τι­κών α­πό­ψεων με­λών, ρευ­μά­των κ.λπ..

-Με δυ­να­τό­τη­τα ο­ρι­ζό­ντιας ε­πι­κοι­νω­νίας τό­σο των ρευ­μά­των και α­πό­ψεων ό­σο και των ορ­γα­νώ­σεών του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα της ευθύνης που θα κληθεί να αναλάβει τη διοίκηση της χώρας μέσα στις υπάρχουσες δομές οικονομικής,πολιτικής και κοινωνικής λειτουργίας,σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ασκήσει τη διακυβέρνηση τοποθετώντας σε θέσεις-κλειδιά <<στελέχη>> τα οποία τα αστικά κόμματα χρησιμοποίησαν διαχρονικά με τα γνωστά καταστρεπτικά για τον τόπο αποτελέσματα.

Υπάρχουν χιλιάδες πολίτες, εκτός συστήματος,με υψηλούς βαθμούς κατάρτησης στούς τομείς τους οι οποίοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν τη γνώση και εμπειρία τους για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Καμμία θέση-πουθενά στούς υπηρέτες του σάπιου κατεστημένου της <<μεταπολίτευσης>> το οποίο οδήγησε τις ζωές μας στον όλεθρο που βιώνουμε.

Εμείς που συμπαρατασόμαστε σε αυτό το ξεκίνημα της ελπίδας, της προκοπής, της λύτρωσης,θεωρούμε ότι αποτελούμε α­νά­χω­μα, ό­πως και άλ­λοι άλ­λω­στε, ώ­στε ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ να μην χά­σει την αριστερή ριζοσπαστική λειτουργία και φυσιογνωμία του, να μην α­λω­θεί α­πό δυ­νά­μεις και πρό­σω­πα που ε­λά­χι­στη σχέ­ση έ­χουν με τις α­πε­λευ­θε­ρω­τι­κές ι­δέες της ευρύτερης α­ρι­στε­ράς.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο νέος πολιτικός φορέας ΣΥΡΙΖΑ,στα πλαίσια του παρόντος κοινοβουλευτικού συστήματος σύντομα θα πάρει την εντολή να αναλάβει τις ευθύνες διοίκησης της χώρας,σχηματίζοντας την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς μετά το τέλος του εμφυλίου.

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να διασφαλιστεί πολιτικά ότι θα πρόκειται για μια Κυ­βέρ­νη­ση που θα έ­χει πλή­ρη συ­νεί­δη­ση ό­τι δεν μπο­ρεί να υ­πάρ­ξει ου­δε­τε­ρη ανοχή α­πέ­να­ντι στις δυ­νά­μεις του κε­φα­λαίου και εξισορρόπηση συμ­φε­ρό­ντων α­νά­με­σα στούς ντόπιους και διεθνείς εκ­με­ταλ­λευ­τές, δηλαδή την οικονομκή ελίτ και στον εκ­με­ταλ­λευό­με­νο Λαό των εργαζόμενων,των άνεργων,των συνταξιούχων,των μικροεπαγγελματιών κλπ.

Με την προυπόθεση αυτή μια τέ­τοια κυ­βέρ­νη­ση της Αρι­στε­ράς θα μπο­ρέσει να δια­μορ­φώ­σει μια στέ­ρεη,διαρκή και αμ­φί­δρο­μη σχέ­ση με τα ρι­ζο­σπα­στι­κά κοι­νω­νι­κά κι­νή­μα­τα και με τα πλητ­τό­με­να, κυ­ρίως τα φτω­χό­τε­ρα κοι­νω­νι­κά στρώ­μα­τα.

Μό­νο μια τέ­τοια κυ­βέρ­νη­ση της Αρι­στε­ράς δεν θα μπεί στον πει­ρα­σμό για μιά δή­θεν ρε­α­λι­στι­κή προ­σέγ­γι­ση των άμεσων προβλημάτων που σχετίζονται με το χρέ­ος και την οι­κο­νο­μία συ­νο­λι­κά και θα κι­νη­θεί με βά­ση τις α­νάγκες τών πολιτών και ό­χι του ευ­ρώ.Θα πρέπει να τονίσουμε ότι καμμία θυ­σία δεν δικαιολογείται πιά για το ευ­ρώ και τους τρα­πε­ζί­τες – όπως και καμμία αρνητική η θετική αυ­τα­πά­τη για τη δραχ­μή η οποία όπως κάθε νόμισμα αποτελεί ένα οικονομικό εργαλείο που πρέπει να υπηρετεί να συμφέροντα της κοινωνίας.

Η κυ­βέρ­νη­ση της Αρι­στε­ράς θα πρέ­πει να ζητήσει τη στή­ρι­ξη όλου κό­σμου της ευρύτερης Αρι­στε­ράς και των κι­νη­μά­των για την υ­λο­ποίη­ση ε­νός προ­γράμ­μα­τος με άμεση προτεραιότητα τη ρή­ξη με το μνη­μό­νιο, την τρόι­κα και το σύ­στη­μα:

-Άμε­ση α­κύ­ρω­ση των μνη­μο­νίων και των ε­φαρ­μο­στι­κών τους νό­μων, κα­ταγ­γε­λία των δα­νεια­κών συμ­βά­σεων. Άμε­ση α­πε­μπλο­κή α­πό τον πε­ρι­βό­η­το «μη­χα­νι­σμό στή­ρι­ξης» της Ε.Ε., της Ε­ΚΤ και του ΔΝΤ.

-Ανα­στο­λή πλη­ρω­μών του δη­μό­σιου χρέ­ους, δια­γρα­φή του με­γα­λύ­τε­ρου μέ­ρους του (με την ε­ξαί­ρε­ση του χρέ­ους προς τα α­σφα­λι­στι­κά τα­μεία). Συ­γκρό­τη­ση διε­θνούς Επι­τρο­πής Λο­γι­στι­κού Ελέγ­χου για το χρέ­ος της Ελλά­δας και των άλ­λων χω­ρών του ευ­ρω­παϊκού Νό­του.

-Εθνι­κο­ποίη­ση των τρα­πε­ζών, χω­ρίς α­πο­ζη­μίω­ση των με­γα­λο­με­τό­χων, υ­πό ερ­γα­τι­κό και κοι­νω­νι­κό έ­λεγ­χο.

-Εθνι­κο­ποίη­ση των με­γά­λων, στρα­τη­γι­κής ση­μα­σίας, ε­πι­χει­ρή­σεων και των πρώην ΔΕ­ΚΟ που ι­διω­τι­κο­ποιή­θη­καν. Ανά­κτη­ση του δη­μό­σιου πλού­του που εκ­ποιή­θη­κε ή πρό­κει­ται να εκ­ποιη­θεί (α­ε­ρο­δρό­μιο Ελλη­νι­κού, λι­μά­νια, α­ε­ρο­δρό­μια, δη­μό­σια γη κ.λπ.)

-Φο­ρο­λό­γη­ση των με­γά­λων τρα­πε­ζι­κών, ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κών, βιο­μη­χα­νι­κών και ε­μπο­ρι­κών κα­θώς και ναυ­τι­λια­κών ο­μί­λων με φο­ρο­λο­γι­κό συ­ντε­λε­στή 45%. Φο­ρο­λό­γη­ση της με­γά­λης α­κί­νη­της πε­ριου­σίας. Κα­τάρ­γη­ση ό­λων των φο­ρο­α­παλ­λα­γών του κε­φα­λαίου. Προο­δευ­τι­κή φο­ρο­λο­γι­κή κλί­μα­κα για τα φυ­σι­κά πρό­σω­πα με στό­χο τη με­τα­βί­βα­ση των φο­ρο­λο­γι­κών βα­ρών στα υ­ψη­λά ει­σο­δή­μα­τα. Κα­τάρ­γη­ση των οι­κο­νο­μι­κών δρα­στη­ριο­τή­των ή συ­ναλ­λα­γών μέ­σω «Off shore» ε­ται­ρειών. Φο­ρο­λό­γη­ση ό­λων των κερ­δο­σκο­πι­κών συ­ναλ­λα­γών. Κα­τάρ­γη­ση των προ­νο­μίων και φο­ρο­λό­γη­ση των ει­σο­δη­μά­των και της πε­ριου­σίας της Εκκλη­σίας. Δρα­στι­κή μείω­ση των δα­πα­νών για στρα­τιω­τι­κούς ε­ξο­πλι­σμούς.

-Υπε­ρά­σπι­ση και διεύ­ρυν­ση του δη­μό­σιου, δω­ρεάν και κοι­νω­νι­κού χα­ρα­κτή­ρα της εκ­παί­δευ­σης. Δη­μό­σια δω­ρεάν τρι­το­βάθ­μια εκ­παί­δευ­ση, με ε­λεύ­θε­ρη πρό­σβα­ση.

-Δη­μό­σια δω­ρεάν υ­γεία για ό­λους και ό­λες. Αύ­ξη­ση των δη­μό­σιων δα­πα­νών για την υ­γεία. Υπε­ρά­σπι­ση και σω­τη­ρία του Ε­ΣΥ α­πό την πλή­ρη διά­λυ­ση στην ο­ποία το ο­δη­γούν τα αλ­λε­πάλ­λη­λα μνη­μό­νια. Προσ­λή­ψεις ια­τρι­κού και νο­ση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού στο Ε­ΣΥ και το Ι­ΚΑ για την κά­λυ­ψη των χι­λιά­δων ορ­γα­νι­κών θέ­σεων. Στή­ρι­ξη των προ­γραμ­μά­των «βοή­θεια στο σπί­τι». Δη­μιουρ­γία Κέ­ντρων α­πο­κα­τά­στα­σης και κοι­νω­νι­κή έ­ντα­ξη πο­λι­τών με α­να­πη­ρίες και Aids.

-Πά­λη ενάντια στον κρατικό,παρακρατικό και κοινωνικό φασισμό. Η εμ­φά­νι­ση των φα­σι­στι­κών α­ντι­λή­ψεων εί­ναι συν­δυα­σμέ­νη με την έ­ξαρ­ση του ρα­τσι­σμού κα­τά των με­τα­να­στών όπως και κατά κάθε ατόμου με οποιασδήποτε μορφής διαφορετικότητα όπως σεξουαλική διαφορετικότητα,αναπηρία οιασδήποτε μορφής κλπ και  α­πο­τε­λεί ορ­γα­νι­κό σύ­μπτω­μα της πα­ρα­τε­τα­μέ­νης και γε­νι­κευ­μέ­νης οι­κο­νο­μι­κής, πο­λι­τι­κής και κοι­νω­νι­κής κρί­σης.

Η ά­νο­δος της ε­κλο­γι­κής ε­πιρ­ροής της να­ζι­στι­κής Χρυ­σής Αυ­γής, με την α­νο­χή και με την έμ­με­ση υ­πο­στή­ρι­ξη του α­στι­κού συ­στή­μα­τος ε­ξου­σίας (θεω­ρία των «δύο ά­κρων») α­νοί­γει το δρό­μο για τη μα­ζι­κή ε­ξά­πλω­ση των να­ζι­στι­κών α­ντι­λή­ψεων και για τη με­τα­τρο­πή της α­πό α­σή­μα­ντη σέ­κτα σε ε­θνι­κής εμ­βέ­λειας να­ζι­στι­κό κόμ­μα. Η Χρυ­σή Αυ­γή και η φα­σι­στι­κή ι­δε­ο­λο­γία πρέ­πει να α­ντι­με­τω­πι­στεί α­πό τις δυ­νά­μεις της Αρι­στε­ράς ως κε­ντρι­κό πο­λι­τι­κό ζή­τη­μα, τό­σο με ό­ρους ι­δε­ο­λο­γίας ό­σο και πρα­κτι­κής (συλ­λο­γι­κή δρά­ση, α­ντι­φα­σι­στι­κές ε­πι­τρο­πές, ε­πι­τρο­πές πολιτοφυλακών πε­ρι­φρού­ρη­σης κ.λπ.).

-Μέτρα ε­νά­ντια στην κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό. Κα­τάρ­γη­ση των ει­δι­κών μο­νά­δων (ΜΑ­Τ, Ε­ΚΑΜ) και των ει­δι­κών σω­μά­των (Ει­δι­κοί φρου­ροί).Κατάργηση χρήσης χημικών όπλων κατά των πολιτών Κα­τάρ­γη­ση του τρο­μο­νό­μου, των δια­τά­ξεων που ε­πι­βάλ­λουν την κοι­νω­νία της ε­πι­τή­ρη­σης (κά­με­ρες, πα­ρα­κο­λου­θή­σεις πο­λι­τών κ.λπ.) και των δια­τά­ξεων που ε­πι­τρέ­πουν την ε­πι­στρά­τευ­ση των α­περ­γών ή την κα­τα­να­γκα­στι­κή ερ­γα­σία σε κλά­δους ερ­γα­ζο­μέ­νων.

Συγχρόνως με την υλοποίηση όλων των παραπάνω πολιτικών η ερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς θα πρέπει να προχωρήσει σε πολιτικές αποκατάστασης της πολιτικής νομιμότητας και να εισάγει νέους θεσμούς λειτουργίας της πραγματικής δημοκρατίας με:

-Επίσημη διακύρηξη Απονομιμοποίησης της συγκυβέρνησης και του πολιτικού σύστηματος που ευθύνονται για την κατάρρευση της χώρας.

Η πολιτική της παρούσας συγκυβέρνησης είναι απόρροια συνταγματικών παραβιάσεων και συνιστά εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, που ψήφισε τα κόμματα της συγκυβέρνησης για να εφαρμόσουν προγράμματα εντελώς αντίθετα από αυτό που εφαρμόζονται.

Η προκλητική ανακολουθία μεταξύ του πολιτικού προγράμματος της παρούσας κυβέρνησης βάσει του οποίου ψηφίστηκε τόσο από το εκλογικό σώμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και των πολιτικών που σαν κυβέρνηση εφαρμόζει με το πρόσχημα της δημοσιονομικής και πιστωτικής κρίσης που οδήγησαν στην αποδοχή του και του τρίτου μνημονίου, αποτελεί τη βάση της απονομιμοποίησης της παρούσας κυβέρνησης.

-Τιμωρία των υπευθύνων του πολιτικο-οικονομικού συστήματος για την κατάρρευση της χώρας

Αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών από τους υπευθύνους, που μας οδήγησαν στην κατάρρευση. Αν αποδειχθεί ύπαρξη δόλου τότε ενέχονται σε εσχάτη προδοσία, διότι συνειδητά έβλαψαν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της πολιτείας και το αδίκημα δεν είναι παραγεγραμμένο με τις ισχύουσες διατάξεις

ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ

-Με βάση τις αναφερόμενες εμπειρίες των τελευταίων δεκαετιών, οι πολίτες επιθυμούν να εκφράζουν τη βούλησή τους σε τοπικό η/και εργασιακό επίπεδο μέσα από συνελεύσεις οι οποίες θα εκλέγουν αντιπροσώπους μικρής θητείας με απλό σύστημα ψηφοφορίας.

-Να εφαρμόζεται η αρχή της ανακλητότητας όλων των δημόσιων αξιωμάτων με απλή πλειοψηφία, η αρχή της ισοδυναμίας της ψήφου των πολιτών,η περιορισμένη διάρκεια κάθε δημόσιας θητείας.

-Για την υλοποίηση της δημοκρατικής διαδικασίας να μήν απαιτούνται οι τεράστιες δημόσιες και ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις οι οποίες συντηρούν τη διαφθορά. Αντίθετα να χρησιμοποιούνται θεσμοθετημένα και ελεύθερα πλέον τα συμβατικά ΜΜΕ και αξιοποιούνται οι επικοινωνιακές δυνατότητες του διαδικτύου.

-Να εισαχθεί η χρήση δημοψηφισμάτων άμεσης έκφρασης της βούλησης των πολιτών σε τοπικό η πολιτειακό επίπεδο για ζητήματα τοπικού, εργασιακού ,οικονομικού και γενικού ενδιαφέροντος.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η ε­φαρ­μο­γή ε­νός τέ­τοιου προ­γράμ­μα­τος α­παι­τεί την πιο πλα­τιά κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία, ό­λων των κοι­νω­νι­κών στρω­μά­των, ό­λων των αν­θρώ­πων που πλήτ­το­νται α­πό τη μνη­μο­νια­κή, νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρη και συ­ντη­ρη­τι­κή πο­λι­τι­κή,αλ­λά και τών φτω­χών λαϊκών στρωμάτων, των αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νων και των μι­κροϊδιο­κτητών σε όλη τη χώρα.Απαι­τεί ε­πί­σης έ­να δυναμικό λαικό κί­νη­μα, που θα λειτουργεί σε ό­λους τους κοι­νω­νι­κούς χώ­ρους, σε ό­λη την κοι­νω­νία και σε ό­λη τη χώ­ρα, το ο­ποίο θα πρω­τα­γω­νι­στή­σει στον α­γώ­να για «να πά­ρου­με τη ζωή μας στα χέ­ρια μας».

Για μας αυ­τό ση­μαί­νει ρή­ξεις και α­να­τρο­πές με σα­φές κοι­νω­νι­κό και τα­ξι­κό πε­ριε­χό­με­νο, που α­νοί­γουν το δρό­μο του κοι­νω­νι­κού με­τα­σχη­μα­τι­σμού.Για μια κοι­νω­νία που θα πα­ρά­γει, θα κα­τα­να­λώ­νει και θα ορ­γα­νώ­νε­ται με βά­ση τις κοι­νω­νι­κές α­νά­γκες και την ι­σόρ­ρο­πη σχέ­ση α­νά­με­σα στον άν­θρω­πο και τη φύ­ση, με κοι­νω­νι­κο­ποιη­μέ­να μέ­σα πα­ρα­γω­γής, ό­που την ε­ξου­σία θα α­σκεί η με­γά­λη πλειο­ψη­φία των ερ­γα­ζο­μέ­νων και των αυ­τοορ­γα­νω­μέ­νων πο­λι­τών.

Πιστεύουμε ότι ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ κά­νει τώρα το πρωτο α­πο­φα­σι­στι­κό βή­μα. Οργα­νώ­νε­ται, συ­σπει­ρώ­νει τις ευρύτερες κοινωνικές δυ­νά­μεις, αναγνωρίζει ποιός είναι ο εχ­θρός του μέσου πολίτη και α­πα­ντά με α­πε­λευ­θε­ρω­τι­κές ριζοσπαστικές ι­δέες, με το δι­κό του πο­λι­τι­κό σχέ­διο ρή­ξης και α­να­τρο­πής, α­πα­ντά με την αλ­λη­λεγ­γύη, την αυ­τοορ­γά­νω­ση.Απα­ντά με τις δι­κές του ε­ναλ­λα­κτι­κές προ­τά­σεις, με την πο­λι­τι­κή και κι­νη­μα­τι­κή του δρά­ση.

Σε αυτή τη διαδικασία η Οργάνωση Λαικής Ενημέρωσης και Κινημάτων έχει συμπαραταχθεί.

Για να υλοποιηθεί το πρώτο-αποφασιστικό βήμα.Σε ένα δρόμο που εμείς θέλουμε να οδηγήσει στην πραγματική απελευθέρωση της ζωής μας και της χώρας.

www.lkenimerosi.blogspot.com

laikienimerosi@gmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s