Καθ’ οδόν γιά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον νέο, μαζικό, πλουραλιστικό πολιτικό φορέα της Αριστεράς

        Λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν για την έναρξη των τριήμερων εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που αρχίζει μεθαύριο, Παρασκευή, το απόγευμα, με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Την Παρασκευή το πρωί θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ για τις τελευταίες αποφάσεις του κόμματος εν όψει της Συνδιάσκεψης.

Η ΚΠΕ θα συζητήσει και για τα στελέχη που θα προταθούν από το κόμμα να είναι αυτεπαγγέλτως μέλη στο νέο κεντρικό όργανο που θα προκύψει και στο οποίο -υπενθυμίζουμε- η πρόταση είναι τα     75 μέλη να οριστούν από τις συνιστώσες.

Χθες για το θέμα συνεδρίασε η Π.Γ. του κόμματο όπου υπήρξε ευρεία συμφωνία τα προτεινόμενα μέλη να είναι πολιτικά πρόσωπα και όχι ευρύτερες προσωπικότητες. Στη Συνδιάσκεψη θα τεθεί προς ψηφοφορία τόσο το σχέδιο Διακήρυξης -και οι τροπολογίες- όσο και πολιτική απόφαση, βάση της οποίας θα είναι η ομιλία του επικεφαλής του σχήματος

Ένα βήμα πριν από τη μετεξέλιξή του από ένα σχήμα συνιστωσών σε ένα μαζικό, ενιαίο, δημοκρατικό και πλουραλιστικό κόμμα της Αριστεράς βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, καθώς ολοκληρώθηκαν παντού οι διαδικασίες ανάδειξης αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, με τη συμμετοχή των πολιτών να ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, υπήρξε τριπλασιασμός των μελών, που πλέον ξεπερνούν τις 35.000.

Ικανοποίηση και αισιοδοξία που οι προσδοκίες συμμετοχής στη διαδικασία ανάδειξης αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στο ΣΕΦ (30 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου) επιβεβαιώθηκαν και με το παραπάνω στις κάλπες που στήθηκαν σε κάθε γωνιά της χώρας επικρατεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Εν αναμονή της τελικής ανακοίνωσης -σήμερα, εκτός απροόπτου- στελέχη του χώρου που είχαν την ευθύνη συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων εκτιμούσαν ότι ο προσδοκώμενος αριθμός               των 35 χιλιάδων μελών έχει ξεπεραστεί κατά πολύ.

Ουσιαστικές πολιτικές διαδικασίες
    Τριπλασιασμός μελών για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μέσα από ουσιαστικές πολιτικές διαδικασίες
Στην ηγεσία λοιπόν του σχήματος υπάρχει συγκρατημένος… ενθουσιασμός: Μιλώντας στην “Αυγή” κεντρικά στελέχη υποστήριζαν ότι πρόκειται για “συμμετοχή δίχως προηγούμενο”, εννοώντας όχι μόνο τα ποσοτικά, αλλά, κυρίως, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Όπως σημείωναν: “Οικοδομείται μία νέα σχέση με την πολιτική. Ο κόσμος που γράφεται μέλος και προσέρχεται να ψηφίσει βρέθηκε μαζί μας στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Συμμετείχε ενεργά στις εκατοντάδες ανοιχτές συνελεύσεις που έγιναν από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα.
Είναι πολίτες με απόψεις και διάθεση να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Όχι οπαδοί”.
     Έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, μιλούν για υπερτριπλασιασμό των μελών. Η σύγκριση γίνεται με βάση τη συμμετοχή στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΝ, όπου η καταγραφή ήταν γύρω στα 15 χιλιάδες μέλη, συνυπολογιζομένης της τότε Ανανεωτικής Πτέρυγας, που αποτελούσε περίπου το 30% του κόμματος. “Όχι μόνο υπερτριπλασιαστήκαμε, αλλά πρόκειται για μέλη ενεργά και όχι απλώς γραμμένα σε λίστες” συμπλήρωναν τα ίδια στελέχη.
Πηγή: www.avgi.gr
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s