ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

29/10/2012

Είναι προφανές ότι το πολιτικό σύστημα που καταρρέει ψάχνει τρόπο να αντιμετωπίσει τη μεγάλη επιρροή πια που έχει  ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία. Όμως είναι μάταιες αυτές οι προσπάθειες. Γιατί το πρόβλημα είναι ο πυρήνας της πολιτικής που έχουν αποφασίσει.

 

Είναι μια πολιτική που καταδικάζει την ελληνική κοινωνία σε αναξιοπρέπεια, καταδικάζει την οικονομία σε καταστροφή και πολύ σύντομα η απάντηση                                           θα δοθεί από τον ίδιο το λαό.

Θα ήθελα όμως, με αφορμή την παρουσία σας, εδώ να επισημάνω – γιατί δεν  μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο – ότι η τελευταία εξέλιξη, της δίωξης ενός δημοσιογράφου που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ, σε συνδυασμό με το γενικευμένο αίσθημα ατιμωρησίας που επικρατεί και που αποτελεί συνείδηση για κάθε Έλληνα πολίτη, νομίζω ότι όλα αυτά αποτελούν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Δεν μπορεί στην Ελλάδα, που έχει γονατίσει από αυτή την επίθεση τα τελευταία χρόνια, να είναι ανενόχλητοι όσοι φοροδιαφεύγουν, να μην διώκονται όσοι συγκαλύπτουν αυτούς που πιθανώς φοροδιαφεύγουν, αλλά να διώκονται αυτοί που αποκαλύπτουν.

Και με την ευκαιρία, θα ήθελα να επαναλάβω, εδώ και δύο μήνες έχουμε καταθέσει πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το  μνημόνιο. Κάπου την έχει παραχώσει στα συρτάρια του ο Πρόεδρος της Βουλής, ίσως όπως παρομοίως ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος ξέχασαν στα συρτάρια τους την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Αναρωτιέμαι αν κάποιοι πιστεύουν ότι η δημοκρατία μπορεί να προχωρήσει με τέτοιους τακτικισμούς. Όπως επίσης αναρωτιέμαι, αν έχουν το θράσος αυτοί που επί δύο χρόνια έχουν γονατίσει το λαό και κρύβουν τους  προστατευόμενούς τους από το νόμο και από την φορολογία, αν θα έχουν το θράσος να φέρουν την άλλη εβδομάδα μέτρα 13,5 δις. ευρώ νέων οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

To Γραφείο ΤύπουΣυνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s