Ερευνα Marc: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με +1,9%

Με ποσοστό 23,2% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και ακολουθεί η ΝΔ με 21,3% ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,6%.                  Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (5,5%), η ΔΗΜΑΡ (4,9%) και το ΚΚΕ (4,8%), σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha που διεξήχθη το διάστημα 19-22 Οκτωβρίου.

Στις ηλικές κάτω των 55 ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα με ποσοστό 28,4% ενώ στις ηλικίες άνω των 55 ετών η ΝΔ προηγείται με 28,3%.

Οι ψηφοφόροι που μετακινούνται προς την Χρυσή Αυγή αποτελούνται από ψηφοφόρους της ΝΔ σε ποσοστό 6,35, των Ανεξάρτητων Ελλήνων (6,6%), του ΠΑΣΟΚ (3,4%) και του ΣΥΡΙΖΑ (2,8%).

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα ερχόταν πρωτο αν σήμερα είχαμε εκλογές, το 48,75 απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και το 34,8% η ΝΔ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς για το 49,1% των ερωτηθέντων ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 32%.

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση πώς θα ήταν η κατάσταση, το 35,1% εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 20,2% υποστηρίζει ότι θα ήταν καλύτερα και περίπου τα ίδια λέει το 33,7%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 75% διαφωνεί με τον τρόπο που πολιτεύεται η Χ.Α. και το 79,2% διαφωνεί με τις ενέργειες της κατά των μεταναστών. Ενάντια στο «κυνήγι» αλλοδαπών μικροπωλητών τάσσεται και το 77% των ερωτητηθέντων ενώ με την παρεμπόδιση της παράστασης στο Χυτήριο διαφωνεί το 68,1%.

Όσον αφορά στα μέτρα, το 84,2% των πολιτών πιστεύει ότι αυτά ΔΕΝ θα είναι τα τελευταία ενώ σε ερώτημα αν πρέπει να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, το 52,5% τάσσεται υπέρ έναντι του 44,7% που είναι αντίθετο.

Δύσκολος θα είναι ο χειμώνας για το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, καθώς το 68,5% δηλώνει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί στο πετρέλαιο για τη θέρμανσή του και θα αναζητήσει φθηνότερες εναλλακτικές.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 19 έως 22 Οκτωβρίου σε δείγμα 1000 και πλέον νοικοκυριών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s