ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύστηκαν οικτρά όσοι έλεγαν ότι η επίσκεψη Μέρκελ θα σηματοδοτήσει …. κάτι διαφορετικό

“Όσοι καλλιεργούσαν την εντύπωση ότι η επίσκεψη της κ. Μέρκελ θα σηματοδοτούσε κάτι διαφορετικό για τη χώρα, διαψεύστηκαν οικτρά”, αναφέρει η Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας τη σημερινή επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα.

“Το μόνο βέβαιο από το σημερινό επικοινωνιακό φιάσκο είναι πως τίποτα καινούργιο δεν ειπώθηκε, πέρα από την προτροπή της κ. Μέρκελ να συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο, στο ίδιο λάθος. Εξάλλου, οι ευχές της για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επαναφέρουν το γνωστό χιλιοειπωμένο εκβιασμό, με σκοπό τη συνέχιση της ίδιας βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής.
Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ καταδεικνύει τη στρατηγική σύμπλευση της ελληνικής και της γερμανικής κυβέρνησης, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τους δανειστές και το κεφάλαιο ότι σκοπεύει να εμμείνει στην ίδια αδιέξοδη και εγκληματική πολιτική, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία”, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου καταλήγει λέγοντας: “Στον αντίποδα του νεοφιλελεύθερου δρόμου της εξαθλίωσης των λαών και της αποδόμησης της Ευρώπης, οι σημερινές μαζικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην τρικομματική συγκυβέρνηση ότι φτάνει στο τέλος της”.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΕΡΡΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

…ΠΑΡΑ ΤΙΣ «ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ» ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ……….            ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «ΑΠΟΙΚΙΑ»!!!

Μια λαοθάλασσα κατέκλεισε το Σύνταγμα και την Ομόνοια στις ενωτικές, αγωνιστικές, ειρηνικές, παλλαϊκές κινητοποιήσεις!

Από το πρωί της Τρίτης, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μαθητές, φοιτητές, έμποροι, επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες κατέφθαναν και γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία Συνταγματος και την πλατεία Ομονοίας, παρά τις «χουντικές» απαγορεύσεις, τις εκατοντάδες απαράδεκτες «προληπτικές» προσαγωγές και το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας που έχει καλλιεργήσει η τρικομματική συγκυβέρνηση των αντιλαϊκών μέτρων και της καταστολής, ελέω της επίσκεψης της επικυριάρχου Άνγκελα Μέρκελ !

Πλήθος λαού εξέφρασε την αντίθεσή του στις πολιτικές του Βερολίνου, της εγχώριας και ξένης τρόικας, οι οποίες θέλουν την Ελλάδα και τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο, γερμανική «αποικία».

Ο λαός μιας χώρας όπου χρησιμοποιείται  ως το χειρότερο «πειραματόζωο» για αντεργατικούς και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αφορούν όλη την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο, αντιδρά μαζικά και δυναμικά στα σχέδια της διεθνούς δικτατορίας του χρηματιστικού κεφαλαίου.

Η  μεγαλειώδης εργατική και λαϊκή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, παρά τον ειρηνικό χαρακτήρα της, διαλύθηκε βίαια από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε ένα όργιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού με αθρόες αυθαίρετες «προληπτικές» προσαγωγές και εκτεταμένη ρίψη χημικών.

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Στην πλατεία Συντάγματος έφθασε η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια. Για πρώτη φορά, μάλιστα, οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια παρέμειναν στο Σύνταγμα με τους υπόλοιπους διαδηλωτές δείχνοντας ότι υπάρχει ανάγκη ενότητας  και συμπόρευσης σε κοινούς αγώνες των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων μπροστά στον κοινό εχθρό που δεν είναι άλλος από τους εγχώριους και ξένους εκπροσώπους της δικτατορίας του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου.

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με πλήθος ανένταχτων αριστερών και μέλη άλλων αριστερών ομάδων και κομμάτων , διαδηλώνοντας μαζί,  έστειλαν ένα ηχηρό ενωτικό μήνυμα και κατέδειξαν την ανάγκη ενότητας των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων,στις εποχές «αντεπανάστασης» και νεοφιλελεύθερης επιδρομής που βιώνουμε.

ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΡΙΨΗ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!

ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ! 

217 ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ» ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ, 24 ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ!

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, γύρω στις 3 το απόγευμα, αξιοποιώντας το προβοκατόρικο ρόλο ομάδων «κουκουλοφόρων«, προχώρησαν σε προσχεδιασμένη και εκτεταμένη ρίψη  δακρυγόνων και πέτυχαν να «αδειάσουν» την πλατεία από τους δεκάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους κινήθηκαν προς το Μοναστηράκι και παρέμειναν στις οδούς Ερμού, Καραγιώργη Σερβίας και Μητροπόλεως. Αρκετοί απ’ αυτούς , παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα, επέστρεψαν στην πλατεία και δεν κάμφθηκαν από την αστυνομική επίθεση.

Εκτελώντας εντολές της τρικομματικής κυβέρνησης, οι δυνάμεις καταστολής διέλυσαν με χρήση χημικών και επιδρομές ΜΑΤ-ατζήδων, τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, υπό τον φόβο ότι θα αποτελέσουν πόλο έλξης για όλο και περισσότερο κόσμο, ο οποίος θα συνέρρεε στην Πλατεία Συντάγματος για να ενωθεί με το μεγάλο πλήθος και να διατρανώσει την αντίθεσή του στις «νεοαποικιοκρατικές» πολιτικές της Α. Μέρκελ αλλά και τις μνημονιακές πολιτικές λεηλασίας και κατεδάφισης που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση των υπαλλήλων Τρόικας, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Κατά τις επιδρομές των ΜΑΤ στο Σύνταγμα και τους γύρω χώρους σημειώθηκαν τουλάχιστον 24 συλλήψεις και συνολικά από το πρωί πάνω από 220 «προληπτικές» προσαγωγές.  Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και μέλη της ΕΙΝΑΠ. Συνάδελφοί τους, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθούν να φτάσουν στην ΓΑΔΑ με σκοπό να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες. Επίσης, από τους προσαχθέντες, μεγάλος αριθμός ήταν μαθητές που βρίσκονταν στο Μοναστηράκι αλλά και στην πλατεία Συντάγματος και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να ελεγχθούν τα σακίδιά τους.

ΜΑΤ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ-ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

MAT μπήκαν στο προαύλιο του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»(!), όπου οι επί επτά μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι προσπάθησαν να βγουν προς τον δρόμο για να προχωρήσουν προς το Σύνταγμα και εμποδίστηκαν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ εγκλώβισαν τον κόσμο μέσα στο προαύλιο, αποκλείοντας την είσοδο του νοσοκομείου κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών.

Εργαζόμενος κατήγγειλε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι ρίχτηκαν χημικά ακόμα και μέσα στο κτίριο και κάποιοι οδηγήθηκαν στις πρώτες βοήθειες με αναπνευστικά προβλήματα.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Α.ΤΣΙΠΡΑΣ- MΠ. ΡΙΞΙΝΓΚΕΡ

Στη συγκέντρωση του Συντάγματος παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για επίσκεψη που θα κομίσει το «μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων». Τον συνόδευσε ο επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke)  Μπερντ Ρίξινγκερ.

«Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους «μερκελιστές» της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τις αποκαλύψεις της λίστας και τα νέα μέτρα είναι ετοιμόρροπη και κινδυνεύει από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η Α. Μέρκελ «έρχεται να τους στηρίξει, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ τού ηγέτη της γερμανικής Αριστεράς, υποδηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς. Η παράδοση της δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα».

«Ήρθαμε εδώ για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό. Εμείς ως Αριστερά της Γερμανίας διαφωνούμε κάθετα με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, με το Μηχανισμό Στήριξης. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία τους», δήλωσε ο Μπερντ Ρίξινγκερ.

Ο πρόεδρος του Die Linke τόνισε πως το κόμμα του θέλει «να δημιουργηθούν οι συνθήκες όπου ο κόσμος θα μπορεί να ζει από τη δουλειά του και να μην δημιουργείται αρνητικό κλίμα στους Γερμανούς συνταξιούχους και εργαζόμενους απέναντι στους Έλληνες». 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s