Ο ΣΥΡΙΖΑ στην διαδήλωση στο Παρίσι ενάντια στην λιτότητα & Video

SYRIZA PARIS / FRANCE

Περισσότερο από αισθητή η Ελληνική παρουσία στην μεγάλη ενωτική διαδήλωση στο Παρίσι ενάντια  στο ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο, δύο ημέρες προτού η συνθήκη αυτή έρθει στη Βουλή για συζήτηση και επικύρωση.

80000 Γάλλοι κατέβηκαν στους δρόμους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα περίπου 60 συλλογικοτήτων ,συνδικάτων και κομμάτων της Αριστεράς διεκδικώντας ένα δημοψήφισμα και φωνάζοντας όχι στην επικύρωση της συνθήκης μέσω της κοινοβουλευτικής οδού ,όχι στην αιωνία λιτότητα , ναι ,σε μια άλλη Ευρώπη των λαών και όχι στην Δικτατορία των τραπεζιτών.
Πολυάριθμη ήταν η παρουσία της νεοσύστατης Τοπικής Οργάνωσης του ΣΎΡΙΖΑ Παρισιού μεσώ ενός κοινού Μπλοκ   με την Πρωτοβουλία Ελλήνων Φοιτητών και Εργαζόμενων στο Παρίσι , το Bloco της Πορτογαλίας και το γερμανικό   Die Linke. Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που οι Γάλλοι χειροκροτούσαν το Ελληνοπορτογαλλικό μπλοκ.Όταν η αστυνομική καταστολή εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών προσλαμβάνει διαστάσεις πρωτοφανείς στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, και όταν η Χρυσή Αυγή επιτρέπεται να οπλοφορεί…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 34 επιπλέον λέξεις

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s