ΝΕΑ & ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

1500 άνθρωποι διαδηλώνουν στο Αμβούργο ενάντια στην κοινωνική αδικία

Πηγη: DPA (Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων): Αμβούργο 29.09.2012 – 13:30

Σε μια πανεθνική ημέρα δράσης (στην Γερμανία) το Σάββατο και σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας 1500 άνθρωποι στο Αμβούργο διαδηλώνου  ενάντια στην κοινωνική αδικία.

Κάτω από το σύνθημα «UmFAIRteilen -» (ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ) φόρος πλούτου ,            1500 άνθρωποι δημιούργησαν αλυσίδα και περικύκλωσαν συμβολικά την περιοχή των τραπεζών κοντά του δημαρχείο.

Στις απαιτήσεις της συμμαχίας από τα συνδικάτα και τις κοινωνικές ομοσπονδίες  είναι ένας μόνιμος φόρος πλούτου καθώς επίσης και η πάλη ενάντια στη φορολογική διαφυγή. Με αγωνία αναμενόταν  η ομιλία του αρχηγού των Ελλήνων  αριστερών Αλέξη Τσίπρα.

**************************************************************************************************

Ημέρα δράσης για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη

Στην πανεθνική (Πανγερμανική) ημέρα δράσης «UmFAIRteilen» (Δίκαια αναδιανομή) αναφέρθηκε ότι αυτή τη στιγμή χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν για μια αναδιανομή των περιουσιών . Μεγάλες διαμαρτυρίες  έγιναν στο Αμβούργο, το Βερολίνο, την Κολωνία, την Φρανκφούρτη και το Μπόχουμ, ενέργειες μεταξύ άλλων επίσης στο Αννόβερο, το Γκέτινγκεν, το Φλένσμπουργκ και το Ρόστοκ.

Η συμμαχία απαιτεί μεταξύ άλλων την αύξηση του ποσοστού υψηλότερου φόρου καθώς επίσης και του φόρου κληρονομιάς , την αποκατάσταση ενός φόρου πλούτου, υψηλότερους φόρους για εταιρικά διανεμόμενα κέρδη και τις επιστροφές κεφαλαίων καθώς επίσης και για έναν φόρο χρηματιστηριακής συναλλαγής.

Διαμάχη για την εμφάνιση Τσίπρα στο Αμβούργο

Η προγραμματισμένη εμφάνιση του Έλληνα πολιτικού Αλέξη Τσίπρα της  αντιπολίτευσης είχε επιτρέψει στροβιλισμούς πριν την προγραμματισμένη ημέρα δράσης στο Αμβούργο. Το κόμμα ‘’SPD/σοσιαλδημοκράτες’’ και ‘’οι Πράσινοι’’ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εμφάνιση του κύριου εκφραστή της ελληνικής ριζοσπαστικής αριστεράς. ‘’Υπάρχει ο κίνδυνος να διαστρεβλωθεί  για αυτόν τον λόγο ο πραγματικούς στόχος της δράσης της ημέρας’’, είπε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας της SPD, Dirk Kienscherf, την Παρασκευή.

Οι  Πράσινοι: «Οι δηλώσεις έρχονται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις μας»

Οι πράσινοι ήδη  είχαν επικρίνει την προγραμματισμένη εμφάνιση Τσίπρα. Η εμφάνιση δίνει ένα απολύτως λανθασμένο μήνυμα στη συμμαχία από τα συνδικάτα, τις οργανώσεις νεολαίας και τις κοινωνικές ομοσπονδίες, τα οποία είχαν καλέσει στην ημέρα δράσης.     ‘’Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα έρχονται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις μας για Ευρωπαϊκή πολιτική . Έχουμε την ανησυχία ότι η εμφάνιση ενός ομιλητή, που κάνει την προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα με την ιδέα μιας ευρω-απόσυρσης είναι ένα δύσκολο σήμα’’, ειπώθηκε από τον τοπικό εκπρόσωπο των Πρασίνων.

Υπεράσπιση της πρόσκλησης

Ένας ομιλητής της «UmFAIRteilen» του  Αμβούργου  δήλωσε:                                          ‘’Ολόκληρη η συμμαχία δράσης  προσκάλεσε τον  Αλέξη Τσίπρα.’’  Ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας συνδικάτων στο Αμβούργο,  Uwe Grund, εξήγησε:                 ‘’Μπορεί να μας ενημερώσει, για το ποιες συνέπειες έχει στην κατάσταση της Ελλάδας,      η διαδεδομένη διαφθορά, η έντονη φοροδιαφυγή και η  εξαγωγή κεφαλαίων από τους πλούσιους και  πολύ πλούσιους. Τον προσκαλέσαμε, ως διεθνή φιλοξενούμενο και όχι  ως πολιτικό συμβαλλόμενων μερών.’’  Η τοπική οργάνωση των αριστερών του Αμβούργου    (Die Hamburger Linke ) δήλωσε,  ’’ είναι ευτυχές που η συμμαχία έχει προσκαλέσει τον  Τσίπρα’’ όπως εξήγησε η τοπική κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κρατιδίου του Αμβούργου,  Bela Rogalla: ‘’ Ο Τσίπρας λέει «ΝΑΙ» στο ευρώ και «ΟΧΙ» στα καταστροφικά προγράμματα λιτότητας.’’

Πηγή: ηλεκτρονική σελίδα του NDR (κρατικό κανάλι της Βόρειας Γερμανίας)

***********************************************************************************************************

Κριτική στα μέτρα διάσωσης της τρόικας

Στην ημερίδα μίλησε επίσης το αφεντικό της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα, Αλέξης Τσίπρας.’’είμαι εδώ, προκειμένου να δοθεί η υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα έχει σύντομα μια αριστερή κυβέρνηση, η οποία θα σχίσει το έγγραφο, επάνω στο οποίο γράφτηκε το σύμφωνο λιτότητας’’, δήλωσε ο  Τσίπρας.

Επέκρινε τα μέτρα διάσωσης της τρόικας που αποτελείται από την επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το διεθνές νομισματικό Ταμείο, για την ιδιαίτερα χρεωμένη χώρα ‘’Η βοήθεια δεν φθάνει στον ελληνικό λαό, αλλά στις τράπεζες. Πολλοί νέοι άνθρωποι μετανάστευσαν και έψαξαν στο εξωτερικό για εργασία.’’

«Αυτός ο διαχωρισμός είναι ήδη  μακροχρόνια πραγματικότητα»

Η δράση στη χανσεατική (ελεύθερη) πόλη, οργανώθηκε από τα συνδικάτα και τις κοινωνικές ομοσπονδίες. ‘’Οι οικονομικά ισχυρότεροι, το 10% των οικογενειών κατέχουν το 53 %  ολόκληρου του πλούτου. Οι υπόλοιποι μισοί –  δεν έχουν τίποτα’’ ειπώθηκε από τον επικεφαλής της DGB Αμβούργου-  Uwe Grund , στην συνάντηση.  ‘’Θα ήταν γελοίος κάποιος να προειδοποιεί για έναν διαχωρισμό της κοινωνίας, λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα γεγονότα. Αυτός ο διαχωρισμός είναι ήδη μακροχρόνια πραγματικότητα.’’

Ο περιφερειακός πρόεδρος της κοινωνικής ομοσπονδίας της Γερμανίας, Klaus Wicher, συνομολόγησε ότι: ‘’Η ψαλίδα μεταξύ του πλούτου και της φτώχιας συνεχίζει  να  ανοίγει.’’

Στη δράση είχε καλέσει  μια συμμαχία αποτελούμενη από πάνω από είκοσι συνδικάτα , κοινωνικές ομοσπονδίες και  κινήσεις που εναντιώνονται στην  παγκοσμιοποίηση. Οι διαδηλώσεις  υποστηρίχθηκαν επίσης από το SPD (σοσιαλδημοκρατικό κόμμα), το κόμμα των πράσινων και το αριστερό κόμμα.

Πηγή: die welt

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s