Αλέξης Τσίπρας: «Η Ελλάδα οδηγείται σε ολοκαύτωμα – Μεγάλοι κίνδυνοι για την Ευρώπη!

Ημερομηνία: 28/09/2012

πηγη: Left.gr

        Με την ηγεσία της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας.

        Ο  Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο των επαφών του με το κόμμα της Αριστεράς     (Die Linke) έκανε την ακόλουθη δήλωση:
      «Ολοένα και περισσότεροι στην Ευρώπη, ακόμη και στη Γερμανία, συνειδητοποιούν ότι το μνημόνιο είναι αδιέξοδο. Το πρόγραμμα αυτό, δεν βγαίνει. Οδηγεί στην καταστροφή.
      Ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι οι περίφημες «υποχρεώσεις» που πρέπει να τηρήσουμε, μας οδηγούν στην απομόνωση από την Ευρώπη και οδηγούν την ίδια την Ευρώπη σε πολύ μεγάλο κίνδυνο. Διότι, αν το νέο πακέτο των σκληρών και βάρβαρων μέτρων έρθει στη Βουλή, υπερψηφισθεί και υλοποιηθεί, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σ’ ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα, αλλά, ταυτόχρονα, αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.
        Συνεπώς, τώρα είναι η ώρα, ο ελληνικός λαός να σηκώσει το βάρος στα χέρια του. Να αντιδράσει σε αυτό το πακέτο μέτρων και να διεκδικήσει μια συνολική ευρωπαϊκή λύση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα. Διότι, η λιτότητα δεν αποτελεί λύση. Είναι η συνταγή που ανοίγει τον πάτο του βαρελιού, είναι η συνταγή που αν συνεχίσουμε να την ακολουθούμε, τότε είναι βέβαιο, – και αυτό το συνειδητοποιούν και οι πιστωτές-, πως δεν θα μπορέσουμε ποτέ να επιστρέψουμε τα χρήματα που δανειζόμαστε από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Πιστεύω ότι η δυνατότητα για μια άλλη ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του Νότου ανοίγει μέσα από τον αγώνα του λαού μας να ακυρώσει αυτά τα βάρβαρα μέτρα.»
****************************************************************************************
     Αύριο, ο κ. Τσίπρας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο                           «Κατασκήνωση του Μέλλοντος – Έτσι θέλουμε να ζήσουμε» που διοργανώνει, στο Αμβούργο, το ίδρυμα της εφημερίδας «Ντι Τσάιτ» (Die Zeit) και ειδικά στην ενότητα         «Το μέλλον της Ελλάδας-Το μέλλον της Ευρώπης».
 ****************************************************************************************
    Αργότερα, θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Αριστερά στο κέντρο του Αμβούργου, στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου («UmFAIRteilen»).
    Απο χθεσινη δημοσιευση για την καμπανια UmFAIRteilen σας μεταφερουμε τα εξης:
O Έλληνας αρχηγός των αριστερών μιλά σε ημερίδα δράσης στο Αμβούργο.
Αμβούργο (Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa/Ino) 27/9/2012
     Ο αρχηγός της αριστερής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει αυτό το Σάββατο στο Αμβούργο, σ την πανεθνική ημερίδα δράσης «UmFAIRteilen – (ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ) φόρος πλούτου»«Μπορεί να μας ενημερώσει σχετικά με το ποιες συνέπειες έχουν, η διαδεδομένη διαφθορά, η έντονη φοροδιαφυγή και η διαφυγή του κεφαλαίου των πλουσίων και πολύ πλουσίων, στην κατάσταση της Ελλάδας», είπε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας συνδικάτων στο Αμβούργο Uwe Grund, την Πέμπτη.

Την ημέρα της δράσης, σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών, πρόκειται να διαδηλώσουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι – μεταξύ αυτών κοινωνικές ομοσπονδίες, οργανώσεις νεολαίας και ενώσεις μεταναστών, σε περισσότερες από 40 γερμανικές πόλεις. Θέλουν να καταδείξουν την κοινωνική αδικία και να διαδηλώσουν για περισσότερη αλληλεγγύη. Στη Χανσεατική πόλη (του Αμβούργου) προγραμματίζεται μια ανθρώπινη αλυσίδα (διαμαρτυρίας).

πηγη: dpa/Ino, (Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων)

αρχικο κειμενο στα Γερμανικα (για τους …Γερμανομαθεις)

Griechischer Linken-Chef Tsipras spricht bei Aktionstag in Hamburg

Hamburg (dpa/lno) 27/9/2012

Der Chef der linken Opposition in Griechenland, Alexis Tsipras, wird an diesem Samstag in Hamburg beim bundesweiten Aktionstag «UmFAIRteilen – Reichtum besteuern» eine Rede halten.

«Er kann uns darüber berichten, welche Folgen die weit verbreitete Korruption, ausgeprägte Steuerhinterziehung und die Kapitalflucht der Reichen und Superreichen auf die Lage Griechenlands haben», sagte der Vorsitzende des Deutschen Gewerkschaftsbunds in Hamburg, Uwe Grund, am Donnerstag.

Bei dem Aktionstag sollen nach Angaben der Veranstalter – darunter Sozialverbände, Jugendorganisationen und Migrantenverbände – in mehr als 40 deutschen Städten Zehntausende Menschen auf die Straße gehen. Sie wollen gegen soziale Ungerechtigkeit und für mehr Solidarität demonstrieren. In der Hansestadt ist eine Menschenkette geplant.

ΣΗΜ: Σε οσο το δυνατο καλυτερη ελευθερη μεταφραση απο εμενα ….(ωστε να βγαινει νοημα). Αυτο που αξιζει να παρατηρησουμε στο αρχικο κειμενο, αλλα και στην καμπανια γενικοτερα ειναι o τιτλος της «UmFAIRteilen – Reichtum besteuern»
αλλα και το λογοπαιγνιο που κανουν οι Γερμανοι με την λεξη αναδιανομη που ειναι γραμμενη σαν »UmFAIRteilen» οπου το FAIR = τιμιο, ειναι αναγραμματισμος, ενω η λεξη αναδιανομη γραφεται κανονικα »umverteilen»

Σχολιάστε