ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Πρέπει να αρχίσει να ακούγεται η αλήθεια. #kerdizoume_to_aurio

Ανακοίνωση της O.M. ΣΥΡΙΖΑ Παιανίας – Γλυκών Νερών

Αγωνιζόμαστε για καθαρή εντολή για συμπαγή και ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες
Στις 20 του Σεπτέμβρη καλούμαστε, είτε, να ολοκληρώσουμε την επιλογή μας για να απαλλαγεί η χώρα από τις πολιτικές του δικομματισμού, της διαφθοράς και της διαπλοκής, είτε, να συμβιβαστούμε και να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω στο φαύλο παρελθόν.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός Λαός έδωσε επί επτά μήνες μια τιτάνια μάχη. Είχε να αντιμετωπίσει στυγνούς εκβιαστές, οι οποίοι δημιούργησαν ένα καθεστώς πολιτικής και οικονομικής ασφυξίας. Ο στόχος τους ήταν σταθερός από την αρχή της ανάληψης της εξουσίας από την κυβέρνηση της Αριστεράς.                                                Ήθελαν αυτή η κυβέρνηση να γίνει παρένθεση και ο ΣΥΡΙΖΑ να σβήσει από τον ελληνικό και ευρωπαϊκό πολιτικό χάρτη.

Αυτοί οι επτά μήνες, ωστόσο, μας έκαναν όλους και όλες υπερήφανους, με κορυφαία στιγμή το ηρωικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος στην πρόταση Γιουνγκερ, που έσπρωξε τη διαπραγμάτευση σε μια καλύτερη συμφωνία. Μας εκπροσώπησε επάξια μια κυβέρνηση που πάλεψε για το δίκαιο. Που έφτασε στα όρια της ρήξης για να το υποστηρίξει. Που έδειξε σε όλον τον κόσμο ότι οι λαοί αντιστέκονται, Η χώρα μας, σε αυτούς τους επτά μήνες, έκανε για πρώτη φορά γνωστό το πρόβλημά της και κέρδισε παγκόσμια συμπάθεια και υποστήριξη. Για πρώτη φορά ο «άσωτος Έλληνας» έγινε το θύμα και ο «προνοητικός Γερμανός» έγινε ο θύτης. Για πρώτη φορά έγινε τόσο προφανής ο εκβιασμός.

Προϊόν αυτού του εκβιασμού αλλά και της δικής μας αντίστασης ήταν ο συμβιβασμός στον οποίο καταλήξαμε. Μπορεί αυτός ο συμβιβασμός να ήταν αναντίστοιχος με τη συμφωνία που επιθυμούσε η Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός, όμως, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για τις τράπεζες και την οικονομία, κατακτήσαμε τη δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους, διασφαλίσαμε τις «μονομερείς» ενέργειες, δηλαδή τους νόμους και τα μέτρα που θεσπίσαμε για την ανθρωπιστική κρίση, τις 100 δόσεις, το 5ευρω των νοσοκομείων, την επαναπρόσληψη απολυθέντων, κλπ., δεν συμφωνήσαμε και αφήσαμε ανοιχτά προς διαπραγμάτευση τα κρίσιμα ζητήματα του αγροτικού, των εργασιακών σχέσεων, του ασφαλιστικού και των κόκκινων δανείων.

Το κυριότερο κέρδος σε αυτή τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και διεθνοποίησης του ελληνικού ζητήματος ήταν η αντίσταση που προέβαλε μέρος της ΕΕ στο Grexit και στην επιβολή μιας πολύ πιο σκληρής συμφωνίας. Ταυτόχρονα η συζήτηση που άρχισε για αλλαγές στη φυσιογνωμία της Ε.Ε, κάτι που θα καρποφορήσει τους αμέσως επόμενους μήνες και θα παρέμβει δυναμικά στην επίλυση του προβλήματός.

Δυστυχώς ο αγώνας που δώσαμε και η συμφωνία που πετύχαμε σε καθεστώς οικονομικού στραγγαλισμού, υπονομεύτηκε εξαρχής από μια ομάδα συντρόφων μας, που έθεταν ως διαχρονικό στόχο τους την αποδέσμευσή μας από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή. Με μοναδικό σχέδιο την τυφλή σύγκρουση όχι μόνο διαχώρισαν τη θέση τους από την υπογραφή της συμφωνίας, αλλά αποφάσισαν την ανατροπή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα είχε αυτό στη ζωή του ελληνικού λαού.

Η Ιστορία, ωστόσο, συνεχίζεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και στέκεται υπεύθυνα απέναντι στις επιλογές του. Με βαθύ δημοκρατικό αίσθημα θέτει αυτές τις επιλογές στην κρίση του ελληνικού λαού και καλεί τα υπόλοιπα κόμματα που διεκδικούν τη λαϊκή εμπιστοσύνη να πράξουν το ίδιο, μέσα σε ένα κλίμα ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού.

Η ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Παιανίας – Γλυκών Νερών είναι εδώ και έτοιμη για τη μάχη.

Με συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης, συνήλθε άμεσα, μαζικά, ανοιχτά και δημοκρατικά, με την παρουσία συναγωνιστών και συντρόφων που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και εξέλεξε καινούργιο 7μελές συντονιστικό γραφείο και 15μελή προεκλογική επιτροπή,

Μέσα σε συντροφικό και αγωνιστικό κλίμα η ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Παιανίας – Γλυκών Νερών δεσμεύθηκε να συνεχίσει την αγωνιστική παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ, να προστατεύσει τη μεγάλη δημοκρατική νίκη των εκλογών του Γενάρη και να δώσει τον καινούργιο εκλογικό αγώνα, με όλα τα αποθέματα των πολιτικών της δυνάμεων

Δεσμεύθηκε να παλέψει

Για μια ισχυρή και αδέσμευτη κυβέρνηση που θα έχει το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να αγωνιστεί και να συγκρουστεί, να μεταρρυθμίσει, να στηρίξει την κοινωνία και να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη

Για μια καθαρή εντολή για συμπαγή και ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s